Tamara Obrovac

Tamara Obrovac zeneszerző, énekes, fuvolaművész és zenekarvezető, a kortárs etno jazz kiemelkedő alakja. Zenei karrierjét a 80-as években kezdte Horvátországban. A rá leginkább jellemző zenei stílus a kortárs jazz, melyet szülőföldje, a tengerparti Istria különleges zenei hagyományai ihletnek. Számos zenekarban tölt be vezető szerepet, emelett nemzetközi zenei projektekben is közreműködik. Zenéjének egyik különlegessége, hogy dalszövegeit ősi, kihalófélben lévő szláv dialektusokban írja. Közel 200 zeneművet komponált, 11 lemezt adott ki és több, mint 500 nagysikerű koncertet adott. Nemzetközi koncertjei mellett filmek és színházi produkciók létrehozásában is részt vesz zeneszerzőként - 10 film, 37 színházi és balett előadás köthető a nevéhez. Eddigi munkásságát számos díjjal ismerték el. Különleges műveinek fókuszában szülőföldje - a kelet és nyugat, a balkán és mediterráneum metszéspontjának történelmi és kulturális sokszínűsége áll. Különös kompozícióival, kiváló zenekaraival és kifejező énekhangjával igazán különleges és egyedi művészeti egyveleget teremt, melyben könnyedén és magától értetődően ötvözi a melódiát és improvizációt, érzékenységet és szenvedélyt, kiszámíthatóságot és szabadságot, népzenét és jazzt, hagyományt és modernséget, komolyságot és a humort egyaránt.

Február 18 | Könyvtár | 14:00–15:15
Tamara Obrovac

Tamara Obrovac (HR) – moderál Béli Ádám (angol nyelvű beszélgetés)

Dina Mystris (SE)

Dina Mystris artist menedzser és ügyvéd, emelett tehetséggondozással is foglalkozik, de mindenek előtt zenerajongó. Szeret új tehetségeket felfedezni, és abban segíteni nekik, hogy dalaikat bemutathassák a világnak. Ehhez a zeneipar különböző nézőpontjából hozott tapasztalatát használja. Szakmai múltja során dolgozott már olyan nagy kiadókkal, mint az EMI vagy a londoni Universal, irányította a Refune Music Groupot és saját, Open Source Muzic nevű menedzsment cégét is.

Február 18 | Koncertterem | 10:10–10:30
Dina Mystris (SE)

Pitch Perfect: How best to communicate with the music industry (angol nyelven magyar tolmácsolással)

Thom Artway

Thom Artway igazi zenei polihisztorként tevékenykedik a cseh zenei színtéren; énekes, billentyűs, dobos és basszusgitáros egy személyben. Zenei világában a brit alkotók inspirálta klasszikus hagyományok a modern megoldásokkal alkotnak különleges atmoszférát. Énekes-dalszerzői munkásságát számos elismeréssel jutalmazták már, többek közt a Czech Fresh projekt nyerteseként Európa-szerte több fesztiválon és showcasen megmutathatta tehetségét. Így jutott el Magyarországra is, ahol a Sziget Fesztivál és a Budapest Showcase Hub közönségét is elvarázsolta. Artway legutóbbi All I Know című albuma a Warner Music gondozásában 2018 szeptemberében látott napvilágot.

Február 18 | Sarokterem | 10:30–17:30
Thom Artway

Nyitott Stúdió – a dalszerzéstől a masterig (angol nyelvű program)
Február 19 | Sarokterem | 9:00–17:00
Thom Artway

Nyitott Stúdió – a dalszerzéstől a masterig (angol nyelvű program)

Will Simms

A francia születésű, Londonban élő szerző-producer első megjelent dala, a Ruben Bonellel közös 4 Ever Happy a spanyol top 10-be jutott, és egy nagy Vodafone reklámban használták fel. Azóta több, az elektronikus tánczenét karibi hatásokkal keverő számot is megjelentetett vendégénekesekkel, a Sharoque duó tagjaként számos remixet jegyez. Dolgozott a dán Nabiha és a brit The Vamps több slágerén, Ayah Marar debütáló albumán, igazán nagy sikereit a K-pop világában aratta. Olyan, Koreán kívül is hatalmas, elkötelezett rajongótáborral bíró zenekaroknak írt dalokat, mint a Girls’ Generation, az SNSD és az EXO.

Február 18 | Koncertterem | 11:00–12:15
Will Simms

Zeneszerző workshop (angol nyelven magyar tolmácsolással)
Február 18 | Koncertterem | 11:00–12:15
Will Simms

Will Simms – moderál Béli Ádám (angol nyelven magyar tolmácsolással)
Február 19 | Koncertterem | 11:00–11:45
Will Simms

What’s the drive behind…Van titok a K-pop világsiker mögött? (angol nyelven magyar tolmácsolással)

Presser Gábor

Február 19 | Könyvtár | 17:00–18:30
Presser Gábor

6 dal Presser Gáborral – Hány dalt lehet írni egy óra alatt? És ki csókolja meg a múzsát? (magyar nyelvű beszélgetés)

Harald Hanisch

Ausztria egyik legsikeresebb dalszerző-producere. Meghatározó slágerekkel segítette Christina Stürmer énekesnő pályáját, aki az egész német nyelvterületen (hazája mellett Németországban és Svájcban) az egyik legsikeresebb osztrák énekesnő. Rajta kívül több előadó vitte sikerre dalait: Eva K. Anderson, Florian Scheuba, Doris Golpashin, Tagträumer és mások. A bécsi Zeneakadémia könnyűzenei intézetének tanáraként zeneszerzést és szövegírást is oktat, ezen kívül is számos mesterkurzust tartott már. Az Osztrák Zeneszerzők Szövetségének alelnöke, a pop-rock szakosztály vezetője.

Február 19 | Koncertterem | 13:30–15:00
Harald Hanisch

Listening session (angol nyelven magyar tolmácsolással)

Molnár Ferenc Caramel

Molnár Ferenc 1982-ben született Szolnokon, a Caramel becenevet egy gyerekkori ismerőse aggatta rá tinédzserkorában. 2004-ben tört be a magyar zenei köztudatba, amikor a TV2 Megasztár 2. szériájának győztese lett. Több mint 14 év elteltével sikere töretlen, népszerűsége alapján a hazai könnyűzenei előadók, zeneszerzők szűk élmezőnyének tagja. Facebook rajongótábora több mint 400,000 főből áll, dalait 100 milliónál többször töltötték le internetes felületeken. 4 teltházas Aréna koncert, több országos turné, színházi és fesztivál-fellépés fűződik nevéhez. Fonogram- és BRAVO-díjas, ötszörös platinalemezes, többszörös Petőfi TOP40, Mahasz TOP10-es szerző-előadó. 2017-es Caramel 7 című albuma dupla platinalemez lett, 2018-ban pedig elsőként kapta meg az újonnan alapított Máté Péter-díjat a könnyűzene területén végzett kiemelkedő munkásságáért.

Február 19 | Könyvtár | 14:00–15:10
Molnár Ferenc Caramel

Hat dal Caramellel – Zenehallgatás és pódiumbeszélgetés a szerzővel: gyengéd élveboncolás és lélekdonoráció (magyar nyelvű beszélgetés)

Apey & the Pea

A hazai metal szcéna egyik legkeményebb bandája, az Apey & the Pea egyedi, sötét hangulatú előadásmódjával a klasszikus metal hangzást egy egészen új szintre emeli. A zenekar koncertjeinek hátborzongató atmoszféráját nem csak a magyar, hanem a kelet-európai és a londoni rajongók is tapasztalhatták. A trió eddigi tíz éves pályafutása során több magyar és külföldi elismerést kapott, többek közt egy Fonogram-díjat is a magukénak tudhatnak. Legutóbbi, Hex című lemezükkel Apeyék nem csupán az A38-as lemezbemutatón, de a fesztiválokon és a vidéki turnéhelyszíneken is telthát előtt zúztak. A Hex a metal új generációja előtt nyitotta ki a pokol kapuit.

Február 18 | Koncertterem | 14:45–15:45
Apey & the Pea

így épül a dal – metál és rock (magyar nyelven angol tolmácsolással)

Ken Chong

A szingapúri zeneszerző-producer egyaránt ír alkalmazott zenét és popdalokat. A szingapúri mandopop-, vagyis mandarin nyelven éneklő sztár, Stefanie Sun számára írt Rainbow Bot című dala (amelyben az énekesnő fiának hangja is hallható)  az Apple Music listájának élmezőnyében szerepelt. Emellett több játékfilmen dolgozott, a horrortól a vígjátékig, valamint olyan tévéadók műsoraihoz írt zenét, mint a National Geographic és a BBC. Reklámzenét is ír, valamint német és amerikai zeneműkiadóknak is dolgozik library music szerzőként. Saját produkciós céget alapított. Több alkalmazott zenei díj nyertese. A brit Bath Spa egyetem Art & Design szakán végzett, jelenleg dalszerzést tanít a szingapúri Songwriter Music College-ban és az FM Pop Music Schoolban.

Február 19 | Koncertterem | 10:00–10:45
Ken Chong

Insights About The Chinese Popular Music Market (angol nyelven magyar tolmácsolással)
Február 19 | Koncertterem | 11:00–11:45
Ken Chong

What’s the drive behind…Van titok a K-pop világsiker mögött? (angol nyelven magyar tolmácsolással)

Margaret Island

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb zenekar a hazai könnyűzenében: ’Eső’ c. daluk berobbanását követően hamar állandó színfoltjává váltak a hazai kluboknak, fesztiváloknak és rádiós toplistáknak is. ’Egyszer volt’ és ’Bakancslista’ c. albumaikat 2018-ban a harmadik nagylemezük követte, melyen JumoDaddy és Áron Andris ’Apey’ neve is feltűnik Gerendás Péteré és Bródy Jánosé mellett. Ugyanebben az évben a három alapítót Junior Artisjus díjjal tüntették ki. A pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar díjai és sikerei ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz.

Február 18 | Koncertterem | 16:00–17:00
Margaret Island

Így épül a dal – pop (magyar nyelven angol tolmácsolással)

Jónás Vera

Jónás Vera Fonogram- és Junior Artisjus-díjas énekes-dalszerző. Zenei tanulmányait a London Centre of Contemporary Music School-ban végezte, majd lehetőséget kapott az Egyesült Államok One Beat programjában való részvételre. Az énekesnő különleges hangszínére és lágy, de lendületes dallamaira nem csupán a tengerentúlon figyeltek fel; zenekara, a Jónás Vera Experiment első lemeze, a GAME Japánt is meghódította. Vera 2017-ben meghívást kapott az Eurosonic, valamint a dél-koreai Zandari Festára is, itthon pedig a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató döntőse lett. Az énekesnő mikor éppen nem az európai vagy az amerikai színpadokat hódítja meg, akkor filmekhez és reklámokhoz ír zenét.

Február 18 | Sarokterem | 10:30–17:30
Jónás Vera

Nyitott Stúdió – a dalszerzéstől a masterig (angol nyelvű program)
Február 19 | Sarokterem | 9:00–17:00
Jónás Vera

Nyitott Stúdió – a dalszerzéstől a masterig (angol nyelvű program)

Szakos Krisztián

Szakos Krisztián dalszerző, zenei producer, zenész. 2000-ben megnyerte Ákos Keresem az utam remix-pályázatának fődíját. Azóta dalszerzőként és zenei rendezőként is ismert. Szerzőként dolgozott többek között Kállay Saunders Andrással, Kozma Orsival vagy Pál Dénessel, producerként Caramel vagy a Magna Cum Laude zenekar albumait készítette. Krisztián sokat alkot együtt Rúzsa Magdolnával is. Idei újdonság Magdi két legújabb dala, a Légzés és az Aduász, melyek megalkotásában szintén fontos szerepet játszott. Ezek mellett 10 évig volt Ákos zenekarának tagja, illetve koncertjeinek hangszerelője. Olyan városokban lépett fel, mint Róma, Moszkva vagy Párizs. Kétszer megjárta az Eurovíziós Dalfesztivált Bakuban és Koppenhágában – producerként és szerzőként is. A Gattaca Stúdió nevű saját műhelyében alkot Budapesten.  

Február 18 | Koncertterem | 13:00–14:15
Szakos Krisztián

Dalfaragó (magyar nyelven angol tolmácsolással)

iamyank

Herold János (iamyank) dalszerző, producer és az imPro School vezető oktatója. Pályafutását dobosként kezdte majd az iamyank szóló project létrehozásával a modern zeneszerzési technológiák és megoldások kutatására fókuszált. Aktív előadóként rendszeresen koncertezik, egyedül, zenekarával és tavaly szimfonikus hangszereléssel megtámogatva is. Jelenleg a klasszikus (zongora, cselló, brácsa) és modern hangszerek (moduláris szintetizátor, gitár effektek) közös halmazát keresi az Atreyu's Horse projektjében és a második iamyank nagylemezen dolgozik.

Február 18 | Sarokterem | 10:30–17:30
iamyank

Nyitott Stúdió – a dalszerzéstől a masterig (angol nyelvű program)
Február 19 | Sarokterem | 9:00–17:00
iamyank

Nyitott Stúdió – a dalszerzéstől a masterig (angol nyelvű program)

Hegyi György

Dalszerző, újságíró, a K.Z.S. óraadó tanára, a szép emlékű Emil.RuleZ! szövegíró-basszusgitárosa. Könnyűzenei kalandozásai mellett korábban a telco-szektor több nagyvállalatánál, később a radiocafé 98.6 szerkesztőségében és más kreatív vállalatoknál dolgozott. Jelenleg a Lunatics Csoport tagjaként céges adatvagyonok kreatív-kommunikációs hasznosításával foglalkozik.

Február 19 | Könyvtár | 10:45–12:25
Hegyi György

Money For Nothing – A kreatív vállalatok természetrajza (magyar nyelvű előadás)

Hidasi Barnabás

Hidasi Barnabás (HLSTUDIO), többszörös platinalemezes hangmérnök, producer. Közel 25 éves szakmai múltjával, hazai és nemzetközi produkciók résztvevője. Számos Fonogram díjas lemez fűződik a nevéhez, 2014-ben az Öröm a Zene szakmai díj "Az év hangmérnöke" kategória nyertese.Zenei projektek megvalósításával, azok technikai és művészeti koordinációjával foglalkozik, melyekben a műfajok széles skálája jelenik meg. Többek között olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Palya Bea, Tankcsapda, Both Miklós, Kaszás Péter, Turbo, Zaporozsec, Kispál és a Borz, PUF.

Február 18 | Könyvtár | 15:30–17:00
Hidasi Barnabás

A zene műszaki anatómiája (magyar nyelvű előadás)

Johnny K Palmer

Johnny K. Palmer a zeneipar szinte minden területén megfordult már. Előadóművészként olyan világsztárokkal állt egy színpadon, mint Jermaine Jackson vagy Kevin Max. Dalszerzőként többek között a Universal és a Warner Music is felkérte együttműködésre. Társszerzőként rendszeresen dolgozik hazai és külföldi toplistás előadókkal és zenei tehetségkutatók versenyzőivel. Szövegíróként két dala is az Euroviziós Dalfesztivál  döntőjébe jutott. Mindemellett zenei rendezőként, zenei vezetőként színházi- és filmes produkciókban is tevékenykedik. “Hiszem, hogy a jó zene olyan dolog, ami magával ragadja és megmozgatja az embereket.”

Február 18 | Tetőterem | 15:00–16:45
Johnny K Palmer

Hogyan írjunk ütős dalszöveget angolul?

Faltay Csaba

Faltay Csaba zeneszerző, producer, hangmérnök, zenei szakértő. Olyan színpadi művek létrehozásában vett részt, mint Az ember tragédiája (2013), a Csók-Kiss (2013) vagy a Pán Péter (2007), továbbá olyan filmekhez írt zenét, mint a Szürke senkik (2016), a Swing (2014) vagy a Kontakt (2006). Több mint 60 reklámzene szerzője – olyan cégek, mint a Coca Cola, a Telenor, a Vodafone, a Kraft Foods, a McDonald’s, a Nestlé, a Procter and Gamble vagy a MasterCard használták fel a szerzeményeit. Zenei producerként többek közt a Kistehén, az Emil.Rulez és Rémember zenekarok lemezeiért, hangmérnökként a Zuboly és az Amber Smith lemezeiért felelt. Ezek mellett több tucat játék-, dokumentumfilm és TV film zenei szerkesztése és az azokban felhasznált zenék jogainak ügyintézése is a nevéhez fűződik.

Február 19 | Tetőterem | 10:00–12:30
Faltay Csaba

Hogyan írjunk reklámzenét megrendelésre? Zeneszerzés határidőre a gyakorlatban (magyar nyelvű workshop)

Dés László

Dés László 1974 óta van jelen a magyar zenei életben. Hatalmas zenei tehetséggel és kimeríthetetlen invenciókkal rendelkező zeneszerző és előadóművész. Nevéhez számtalan népszerű dal, dzsesszformáció, színpadi és filmzene fűződik. Dalai, szaxofonjátéka, musicaljei, filmzenéi és kortársdarabjai több mint negyven szerzői lemezen és öt DVD-n hallhatóak, láthatóak. Dés a művészet legkülönbözőbb területein hozott létre maradandót, zeneszerzőként és előadóként egyaránt. Számtalan hazai és nemzetközi szakmai díj és kitüntetés birtokosa. (Kossuth-díj, Liszt Ferenc-díj, Érdemes Művész, Artisjus-díj). Fiatalon a San Sebastian-i, a dunkerque-i és Karlovy Vary-i dzsesszfesztiválokon elnyerte a legjobb szólista díját, és zenekaraival koncertezett Európa és a világ számos országában, fellépéseit méltató kritikák kísérték mindenütt. Leghíresebb munkái a Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, Dzsungel Könyve, Valahol Európában, Férfi és Nő, A vágy villamosa, Pál utcai fiúk.

Február 18 | Könyvtár | 10:30–11:45
Dés László

A vágy villamosa – alkotáselemző előadás (magyar nyelvű előadás)

Bakonyi Bálint

Dj, proucer, hangmérnök, sound designer, zenei rendező, ghost producer. 20 éve foglalkozik dalszerzéssel, együtt fejlődött a zeneíró szoftverekkel (Logic, Pro Tools, Cubase) és a technológiával, szakértője az Ableton Live programnak, amit 2004 óta használ. Pop, rock és elektronikus zenében utazik, de világzenei, jazz, vagy psytrance zenekarokban is hallhattuk, mint zenész. Sok hangszeren játszik, elmondása szerint egy jó producernél ez alapfeltétel. Több éve elektronikus zenei szakértője a  ‘Hangszert a kézbe’ országjáró roadshownak. Vezetője az 1G School nevű oktatási intézménynek, melyben zeneszerzést, hangszerelést és stúdiótechnikai (pre-és postprodukciós) folyamatokat oktat.

Február 18 | Tetőterem | 17:00–18:00
Bakonyi Bálint

Modern hangszerelés: virtuális hangszerek használata pop-rock és elektronikus zenében – a 1G School és a Magyar Producer Workshop szervezésében (magyar nyelvű workshop)
Február 19 | Tetőterem | 17:00–18:00
Bakonyi Bálint

Workflow tippek digitális környezetben, megoldások alkotói válság ellen – a 1G School és a Magyar Producer Workshop szervezésében (magyar nyelvű workshop)

Bánkuti Dániel

Dj, zenei producer, mentor, oktató, manager, marketing szakember, újságíró, label manager, video és műsorgyártó. Mainstream elektronikus zenei DJ és produceri karrierje a 90-es évek végéig nyúlik vissza, saját erejéből építette karrierjét, formációja a Flame Makers Németországban, Ausztriában és Svájcban arany és platinalemezeket produkált. A világ legnagyobb rádiói és DJ-i, játszották már dalait: Tiesto, David Guetta, Fedde Le Grand, Avicii, W&W, Deorro, Chuckie, Quintino, Dyro, Bingo Players. Tulajdonosa a Magyar Producer Workshopnak (MPW),  szerzője a 'Zenei karrier önerőből' és a 'Teltház önerőből' c. könyveknek.

Február 18 | Tetőterem | 17:00–18:00
Bánkuti Dániel

Modern hangszerelés: virtuális hangszerek használata pop-rock és elektronikus zenében – a 1G School és a Magyar Producer Workshop szervezésében (magyar nyelvű workshop)
Február 19 | Tetőterem | 17:00–18:00
Bánkuti Dániel

Workflow tippek digitális környezetben, megoldások alkotói válság ellen – a 1G School és a Magyar Producer Workshop szervezésében (magyar nyelvű workshop)

Pejtsik Péter

Karizmatikus egyéniségű, számos zenei stílusban jártas művész, aki a klasszikus irányzatoktól a filmzenén keresztül a legkülönbözőbb könnyűzenei műfajokig szinte minden területen otthonosan mozog. Zeneszerzőként, hangszerelőként, előadóként vagy karmesterként több száz magyar és nemzetközi film, musical, színielőadás, szimfonikus pop-lemez, koncertműsor, számítógépes játék és épületvetítés zenéjének elkészítésében vett részt. Tizenhárom albumot adott ki és világszerte koncertezik az After Crying zenekarral, melynek alapítója és vezetője. Egyik erőssége a különböző stílusok hiteles ötvözése és a zenei tolmácsolás a különböző kultúrák szerint képzett előadók között.

Február 19 | Koncertterem | 16:00–17:00
Pejtsik Péter

Így épül a dal – szimfonikus és nagyzenekari hangszerelés (magyar nyelven angol tolmácsolással)

Tóth Péter Benjamin

Dr. Tóth Péter Benjamin jogász és PR kommunikációs szakember, az ARTISJUS Üzleti Transzformációs Főosztályának igazgatója. Nevéhez fűződik az Artisjus 2010-ben megkezdődött kommunikációs stratégiája és annak végrehajtása. Rendszeresen tart előadásokat szerzői jogi témában mind jogász, mind művész hallgatóknak. A Dal+Szerző magazin és blog alapítója.

Február 19 | Könyvtár | 15:30–16:00
Tóth Péter Benjamin

Trükkök csapdájában – A dalszerző karrier jogi buktatói (magyar nyelvű előadás)

Bánfalvi Csenge

Bánfalvi Csenge: A zenéhez mint rádiós szerkesztő, technikus és műsorvezető került közel, ám 2013 óta az Artisjus csapatát erősíti. Legyen szó a műbejelentés, a jogdíjfizetés vagy a zenei művek nyilvántartásba vételével kapcsolatos kérdésekről, Csenge egészen biztosan tudja a választ, hiszen mindenki másnál jobban ismeri a Szerzői Információs Rendszer fortélyait.

Február 18 | Tetőterem | 14:15–14:45
Bánfalvi Csenge

Hogyan kaphatnék több pénzt az Artisjustól? (magyar nyelvű előadás)
Február 18 | Lounge | 15:00–16:30
Bánfalvi Csenge

Egyéni tanácsadás – Artisjus Szerzői Kapcsolatok
Február 19 | Lounge | 15:00–16:30
Bánfalvi Csenge

Egyéni Tanácsadás – Artisjus Szerzői Kapcsolatok

Lakatos Gábor

Szakmai pályafutását 1973-ban a Magyar Rádióban kezdte, a legendás 8-as stúdió egyik vezető hangmérnökeként tevékenykedett, valamint számos felvételt készített a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat stúdióiban is, mint például Máté Péter, Z’zi Labor, Omega, KFT., Fenyő Miklós, R-Go... 1991-ben egyik alapítója és résztulajdonosa lett a Magneoton hanglemezkiadónak, majd a Warner Music Hungary A&R és az Aquarium stúdió menedzsere lett. Nevéhez többek között a Unique és a Hollywoodoo zenekar útjára indítása fűződik. A hangfelvételi eljárások terén szerzett szakmai tapasztalatait 2010 óta a SET-School Magyarország hangtechnikus kurzusvezetőjeként adja át a téma iránt érdeklődő fiataloknak.

Február 19 | Tetőterem | 14:30–15:15
Lakatos Gábor

Tippek, trükkök a hangkeveréshez! Előadás a SET School szervezésében (magyar nyelven)

Wolf Péter

Közismert, sikeres zeneszerző; írt táncdalokat, dalokat, tv-és filmzenéket, hangszeres versenyműveket, balettzenét és kórusműveket. Hangszerelései, átdolgozásai számos lemezen megjelentek. Hangszerelői virtuozitását többek között a Liszt Ferenc kamarazenekar koncertjein és lemezein élvezhetjük. Ő hangszerelte Isaac Stern “Kreisler” CD-jét. A dublini Eurovizió Fesztivál többszörösen meghívott karmestere. Nem csak virtuóz zenész, kiváló színpadi előadó is. Több rangos szakmai elismerés és díj kitüntetettje.​

Február 19 | Tetőterem | 15:45–16:30
Wolf Péter

Ösztönösség és tudatosság a dalszerzésben – Előadás a SET School szervezésében (magyar nyelven)

Czutor Zoltán

Czutor Zoltán zeneszerző, szövegíró, előadó, tanár. A nevéhez fűződik a legendás Nyers együttes és a népszerű Belmondo zenekar is. Könnyűzenei sikerein túl elismert és aktív tagja a magyar zeneszakmai köröknek. 2007-től az ARTISJUS Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület Könnyűzenei választmányának tagja, 2011-től pedig az ARTISJUS elnökségi (vezetőségi) tagja is egyben. 2008 és 2012 között a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete elnöke. Szakmai díjak: MAHASZ Aranyzsiráf díj ,,Az1995. év felfedezettje’’ kategóriában (1996) ARTISJUS Év szövegírója díj (2011) HANOSZ Hangfoglalás - Zenélni díj „Énekes” kategória (2013). A kezdetektől elhivatott támogatója a Songbook Songwriting Campnek. Többek között itt szerzett tapasztalatairól tart most előadást.

Február 18 | Könyvtár | 17:15–17:45
Czutor Zoltán

Bemutatkozik a Songbook Songwriting Camp (angol nyelvű előadás)
Február 18 | Lounge | 11:00–12:30
Czutor Zoltán

Egyéni Tanácsadás
Február 19 | Lounge | 11:00–12:30
Czutor Zoltán

Egyéni Tanácsadás

Csipai Roland

CSIPAI ROLAND zeneipari szakember, informatikus mérnök, a Zeneszöveg.hu leglátogatottabb magyar zenei oldal alapítója. 16 éve dolgozik a magyar kultúra megőrzéséért és az ifjú tehetségek felkarolásáért. E nemes és fontos ügynek 2017-ben egy kivételesen sikeres formáját honosította meg hazánkban Songbook Songwriting Camp néven. E nemzetközi dalszerzőtábor eddigi ereményeiről, tapasztalatairól és jövőbeli terveiről tart most előadást.

Február 18 | Könyvtár | 17:15–17:45
Csipai Roland

Bemutatkozik a Songbook Songwriting Camp (angol nyelvű előadás)

Jan Vavra (CZ)

Február 18 | Könyvtár | 17:15–17:45
Jan Vavra (CZ)

Bemutatkozik a Songbook Songwriting Camp (angol nyelvű előadás)

Jana Infeldova (CZ)

Február 18 | Könyvtár | 17:15–17:45
Jana Infeldova (CZ)

Bemutatkozik a Songbook Songwriting Camp (angol nyelvű előadás)

Boross Zoltán

Boross Zoltán 2017 januárja óta a Hangfoglaló Program programirodájának vezetője. Ennek keretében felelős a Programiroda átfogó működéséért, beleértve az alprogramokat és a a szakmai kommunikációt is. 2007-ben diplomázott a Nyugat-Magyarországi Egyetemen nemzetközi kapcsolatok szakértőként, és ezzel párhuzamosan a NYME és a Budapesti Corvinus Egyetem közös MA képzésén nemzetközi gazdasági és üzleti kapcsolatok szakértő másoddiplomát szerzett. Dolgozott a központi közigazgatásban, több minisztériumban kulturális területen, emellett 2011 óta aktív a könnyűzenei színtéren, mint menedzser, turnémenedzser, színpadmester és szervező.

Február 18 | Lounge | 11:00–12:30
Boross Zoltán

Egyéni Tanácsadás
Február 19 | Lounge | 11:00–12:30
Boross Zoltán

Egyéni Tanácsadás

Bali Dávid

Harmadik éve a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) stratégiai vezetője, a nemzetközi kapcsolatokért felelős megbízott. Korábban a Kreatív Európa tizennégy nemzetközi klubot összekötő hálózatának, a fiatal tehetségek nemzetközi mobilitását segítő Liveurope elnökségi tagja volt, zeneipari tapasztalatainak java részét pedig Bende Zsuzsannának, az A38 Hajó vezető programszervezőjének köszönheti. Tanulmányait az ELTE-n végezte.

Február 18 | Lounge | 11:00–12:30
Bali Dávid

Egyéni Tanácsadás
Február 19 | Lounge | 11:00–12:30
Bali Dávid

Egyéni Tanácsadás

Somló Dani

Az Eastaste sync és A&R networking szakértője, a Budapest Showcase Hub (BUSH) társalapítója.

Február 19 | Lounge | 11:00–12:30
Somló Dani

Egyéni Tanácsadás

Horváth Renátó

A sync-kel és zenei marketinggel foglalkozó Eastaste igazgatója, a Budapest Showcase Hub (BUSH) alapítója. 2005 óta dolgozik a zene, filmzene és reklámzene világában. Lelekes videós, a BalconyTV Tel-Aviv és Budapest producere, a Newkidsfromtheblock csatornát manageli, legújabb startupja a Banding.app.

Február 18 | Lounge | 11:00–12:30
Horváth Renátó

Egyéni Tanácsadás
Koncertterem
Könyvtár
Tetőterem
Sarokterem
Lounge
Kiállítók
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
Koncertterem
10:00–10:10
DEX Megnyitó
10:10–10:30
Pitch Perfect: How best to communicate with the music industry (angol nyelven magyar tolmácsolással)
Dina Mystris (SE)
11:00–12:15
Zeneszerző workshop (angol nyelven magyar tolmácsolással)
Will Simms
11:00–12:15
Will Simms – moderál Béli Ádám (angol nyelven magyar tolmácsolással)
Will Simms
13:00–14:15
Dalfaragó (magyar nyelven angol tolmácsolással)
Szakos Krisztián
14:45–15:45
így épül a dal – metál és rock (magyar nyelven angol tolmácsolással)
Apey & the Pea
16:00–17:00
Így épül a dal – pop (magyar nyelven angol tolmácsolással)
Margaret Island
Könyvtár
10:30–11:45
A vágy villamosa – alkotáselemző előadás (magyar nyelvű előadás)
Dés László
14:00–15:15
Tamara Obrovac (HR) – moderál Béli Ádám (angol nyelvű beszélgetés)
Tamara Obrovac
15:30–17:00
A zene műszaki anatómiája (magyar nyelvű előadás)
Hidasi Barnabás
17:15–17:45
Bemutatkozik a Songbook Songwriting Camp (angol nyelvű előadás)
Czutor Zoltán, Csipai Roland, Jan Vavra (CZ), Jana Infeldova (CZ)
Tetőterem
14:15–14:45
Hogyan kaphatnék több pénzt az Artisjustól? (magyar nyelvű előadás)
Bánfalvi Csenge
15:00–16:45
Hogyan írjunk ütős dalszöveget angolul?
Johnny K Palmer
17:00–18:00
Modern hangszerelés: virtuális hangszerek használata pop-rock és elektronikus zenében – a 1G School és a Magyar Producer Workshop szervezésében (magyar nyelvű workshop)
Bakonyi Bálint, Bánkuti Dániel
Sarokterem
10:30–17:30
Nyitott Stúdió – a dalszerzéstől a masterig (angol nyelvű program)
Thom Artway, Jónás Vera, iamyank
Lounge
11:00–12:30
Egyéni Tanácsadás
Czutor Zoltán, Boross Zoltán, Bali Dávid, Horváth Renátó
15:00–16:30
Egyéni tanácsadás – Artisjus Szerzői Kapcsolatok
Bánfalvi Csenge
Kiállítók
10:00–18:00
Hangfoglaló, Phonic Chat, Artisjus, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
Koncertterem
10:00–10:45
Insights About The Chinese Popular Music Market (angol nyelven magyar tolmácsolással)
Ken Chong
11:00–11:45
What’s the drive behind…Van titok a K-pop világsiker mögött? (angol nyelven magyar tolmácsolással)
Will Simms, Ken Chong
13:30–15:00
Listening session (angol nyelven magyar tolmácsolással)
Harald Hanisch
16:00–17:00
Így épül a dal – szimfonikus és nagyzenekari hangszerelés (magyar nyelven angol tolmácsolással)
Pejtsik Péter
Könyvtár
10:45–12:25
Money For Nothing – A kreatív vállalatok természetrajza (magyar nyelvű előadás)
Hegyi György
14:00–15:10
Hat dal Caramellel – Zenehallgatás és pódiumbeszélgetés a szerzővel: gyengéd élveboncolás és lélekdonoráció (magyar nyelvű beszélgetés)
Molnár Ferenc Caramel
15:30–16:00
Trükkök csapdájában – A dalszerző karrier jogi buktatói (magyar nyelvű előadás)
Tóth Péter Benjamin
17:00–18:30
6 dal Presser Gáborral – Hány dalt lehet írni egy óra alatt? És ki csókolja meg a múzsát? (magyar nyelvű beszélgetés)
Presser Gábor
Tetőterem
10:00–12:30
Hogyan írjunk reklámzenét megrendelésre? Zeneszerzés határidőre a gyakorlatban (magyar nyelvű workshop)
Faltay Csaba
14:30–15:15
Tippek, trükkök a hangkeveréshez! Előadás a SET School szervezésében (magyar nyelven)
Lakatos Gábor
15:45–16:30
Ösztönösség és tudatosság a dalszerzésben – Előadás a SET School szervezésében (magyar nyelven)
Wolf Péter
17:00–18:00
Workflow tippek digitális környezetben, megoldások alkotói válság ellen – a 1G School és a Magyar Producer Workshop szervezésében (magyar nyelvű workshop)
Bakonyi Bálint, Bánkuti Dániel
Sarokterem
9:00–17:00
Nyitott Stúdió – a dalszerzéstől a masterig (angol nyelvű program)
Thom Artway, Jónás Vera, iamyank
Lounge
11:00–12:30
Egyéni Tanácsadás
Czutor Zoltán, Boross Zoltán, Bali Dávid, Somló Dani
15:00–16:30
Egyéni Tanácsadás – Artisjus Szerzői Kapcsolatok
Bánfalvi Csenge
Kiállítók
10:00–18:00
Hangfoglaló, Phonic Chat, Artisjus, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A helyszín

A jelenkor magyar zenei értékeinek együttes és összehangolt felmutatása – ez a Budapest Music Center fő célkitűzése. A 2013-ban megnyílt, 4000 négyzetméteres zenei központban a 300 fős koncertterem mellett helyet kapott a nívós Opus Jazz Club, a 100 ezer tételes zenei gyűjteménnyel rendelkező Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtár, valamint a mára közel 250 klasszikus, kortárs és jazz albummal büszkélkedő BMC Records.

BMC

Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.
Telefonszám: +36 1 216 7894
Email: info@bmc.hu

Rólunk

Hiszünk a dalszerzőkben, és hisszük, hogy a dalszerzés sikeréhez nélkülözhetetlen, hogy a közép-európai régió tehetséges szerzőit összekössük egymással és a nagyvilággal. Ezért rendezzük meg 2019. február 18-19-én második alkalommal a Dalszerző Expót, ahol az alkotóknak lehetősége nyílik inspirálódni, új ismereteket szerezni és új kapcsolatokat teremteni. A látogatók még több program közül választhatnak, külföldi és magyar dalszerzők, zenei szakemberek műhelytitkaiba pillanthatnak be – például előadások, workshopok vagy egyéni tanácsadások keretében. 2019 februárjában két napra Budapest lesz a dalszerzés fővárosa. Szerintünk ott a helyed!

A Dalszerző Expót az Artisjus szervezi.

Célunk, hogy elősegítsük a szerzők tudatosabbá válását, lehetőséget teremtsünk a szakmai továbbfejlődésre, közösséget építsünk és segítsük a szakmai műhelyek és alkotó közösségek kialakulását. Az Artisjus számára fontos, hogy a dalszerzők minél tudatosabbak és sikeresebbek legyenek, hiszen így sok zenemű és szerző érdekeit tudjuk hatékonyan képviselni.

Elérhetőség

Általános kérdések, szervezés

Sajtó, kommunikáció

GYIK

Jegy - Regisztráció

Kizárólag online, a rendezvény oldalán tudod beszerezni a jegyed:

http://expo.dalszerzo.hu/tickets.html

Egyféle jegytípus van, mely a rendezvény mindkét napjára érvényes.

Az elővételes jegyvásárlás időszaka már lezárult, a teljes árú jegyek február 19-ig elérhetőek.

A jegyvásárlást visszaigazoló e-mailben küldjük el Neked az egyedi QR kódodat, melyet a helyszínen karszalagra váltunk.

A belépéshez az egyéni QR kódra lesz majd szükséged elektronikus vagy nyomtatott formában, melyet a BMC főbejáratánál található DEX regisztrációs pultnál váltunk be karszalagra.

február 18-19. 9:00-18:00

A rendezvény mindkét napjára és az összes* programra érvényes a karszalag.

* Egyes előadásokon, workshopokon való részvétel regisztrációhoz kötött. Részletek lentebb.

Karszalagot pótolni nem tudunk, ezért ha szükséges érzed, akkor a karszalag felvételekor kérd a hostessek segítségét.

Programok

  • FEBRUÁR 18. HÉTFŐ 15:00 Hogyan írjunk ütős dalszöveget angolul? // 18th, Mon. February, 15:00 How to write a hit song…in English – !! This workshop is in English !!
  • FEBRUÁR 18. HÉTFŐ 17:00 Modern hangszerelés: virtuális hangszerek használata pop-rock és elektronikus zenében
  • FEBRUÁR 19. KEDD 10:00 Hogyan írjunk reklámzenét megrendelésre? Zeneszerzés határidőre a gyakorlatban
  • FEBRUÁR 19. KEDD 10:45 Money For Nothing* – A kreatív vállalatok természetrajza
  • FEBRUÁR 19. KEDD 13:30 Listening Session Harald Hanischsal
    Szerzeménnyel jelentkezni február 14-ig lehet! Az előadás nyitott, nézőként minden DEX jeggyel rendelkező látogató részt vehet rajta.
  • FEBRUÁR 19. KEDD 17:00 Workflow tippek digitális környezetben, megoldások alkotói válság ellen

http://bit.ly/DEXworkshop

Magadat:) Jegyzetfüzetet és tollat mi biztosítunk, ezen felül pedig, amibe szeretnél jegyzetelni.

Helyszín - Megközelíthetőség

A helyszín a Budapest Music Center – BMC.

Cím: 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

A BMC akadálymentesített, de a bejáratok sajnos nem. Amennyiben segítségre van szükséged, jelezd nekünk külön emailben.

> Ferihegyi Repülőtérről:

100E jelzésű busszal a Kálvin térig, majd onnan 7 perc gyalog

> Nyugati pályaudvartól:

M3 kék metróval a Kálvin térig, majd onnan 8 perc gyalog

> Keleti pályaudvartól:

M4 zöld metróval a Fővám térig, majd onnan 6 perc gyalog

> Déli Pályaudvartól:

56A villamossal a Szent Gellér térig, majd onnan 12 perc gyalog, vagy

M2 piros metróval a Deák Ferenc térig, majd M3 kék metróval a Kálvin térig, és onnan 8 perc gyalog

> Népliget autóbusz-pályaudvartól:

Gyalog a Nagyvárad térig, majd M3 kék metróval a Kálvin térig, és onnan 8 perc gyalog

A gépkocsival érkezők az utca túloldalán található Corvinus Egyetem és Studium Irodaház alatti mélygarázsban parkolhatnak. Egyéb parkolási lehetőség a kicsit távolabbra eső Bálna Budapest nyilvános parkolójában vagy mélygarázsában van.

A földszinten a regisztrációs pult mellett lesz a ruhatár, ahová beadhatod díjmentesen a kabátod és a táskád.

  • BMC-ben az Opus Jazz Club saját étterme
  • Ráday utca és a Vásárcsarnok közelében

A ChargeN™ Prémium Mobiltöltő Pontnál díjmentesen tudod tölteni a telefonodat.

Jegyvásárlás