Kamau Makumi

Kama zenei producer, dalszerző és szövegíró. Amellett, hogy a Mary PopKids zenekar frontembere, másoknak ír és segít dalokat csinálni mindenféle szerepben, valamint reklámzenével foglalkozik. Olyan előadókkal dolgozott már együtt mint az Ohnody, Zagar, Punnany Massif, Monkeyneck, Halott Pénz. Gyakori résztvevője a Dalszerző táboroknak, megfordult már Svédországban, Lengyelországban, Romániában és Tajvanon is, ahol különböző kiadók előadóinak írt dalokat kis csoportokban, általában 1-1 nap alatt.

Schoblocher Barbara

Jazz szakon végzett énekesnő, a Blahalouisiana zenekar frontembere. A zenekart 2019-ben Artisjus Junior Könnyűzenei Alkotói díjjal jutalmazták. Jelenleg a negyedik nagylemezükön dolgoznak, amit most tavasszal fognak rögzíteni a galyatetői MANK alkotóházban Weil Andrással, hátat fordítva az előző lemezre jellemző analóg stúdió technikának, és több teret engedve a spontán ötletek kidolgozására.

Weil András

Többek között a The Qualitons, az Ivan and the Parazol és a Random Trip zenekarok billentyűseként az elmúlt években zenei producerként és hangmérnökként együtt dolgozott/dolgozik Sena Dagadu, az Ivan and the Parazol, a M3NSA és a Blahalouisiana zenekarokkal. Elektronikus zeneszerzőként pedig a Limelight projection mapping csapattal együttműködve gyakran nemzetközi fesztiválok vendége. Producerként olyan sajátos zenei és zenegyártási módszereket használ, amelyek egyszerre szakítanak a kultúrák és zenei stílusok képezte kategóriákkal és a könnyűzenei hangrögzítés általános szokásaival. Gondolkodásának középpontjában a zene keltette érzetek, hangulatok és energiák megértése állnak. Ezek megörökítésére pedig a modern, vintage, standard és nemkonvencionális eszközök közül válogat az adott zene szempontjainak leginkább megfelelő módon.

Füstös Bálint

A Margaret Island dalszerzője, gitárosa, jelenleg a negyedik lemezükön dolgoznak. Gitárosként igazi csapatjátékos, az foglalkoztatja leginkább, hogy megtalálja azt a szólamot, karaktert, hangszínt, ami az adott dalt leginkább építi. Kedvenc hangszere az akusztikus gitár, legtöbb dal kezdeménye akusztikus gitáron íródik. 2019-ben elnyerte az Év gitárosa - Petőfi Zenei Díjat, 2018-ban Junior Artisjus Díjban részesült a zenekar, Egyszer volt és III című lemezük Fonogram-díjas.

Szabó Benedek

A Galaxisok és a Zombie Girlfriend dalszerző-frontembere, a Bozo billentyűse és Cz. K. Sebő basszusgitárosa, 2020 márciusban pedig új EP-t jelentetett meg Forezla Pitok nevű ambient-projektjével is. Az elmúlt években megjárt mindenféle stúdiót, de kiadványainak jelentős részét - például a Galaxisok hatodik lemezét - otthon rögzítette és keverte.

Dzsúdló

Dzsúdló pop/trap előadó, aki önreflexív, szókimondó stílusán keresztül tör a hírnévre. A művésznév mögött meghúzódó Juhász Marci az elmúlt években többféle formáció élén feltűnt, majd 2019-ben új fejezetet indított a Dzsúdlón keresztül - első száma pár nap alatt több tízezres nézettséget ért el. Megjelenései egyre népszerűbbek, a „Lej” már több mint 10 millió megtekintésnél jár. 2020 tavaszán megjelent első nagylemeze több mint 700 ezer streamet ért el Spotify-on, és Magyarország egyik legtöbbet hallgatott előadója lett. 2020-ban elnyerte az MTV EMA díjat.

Sára Gergely

Költő, slammer, rapper. 2009 óta érdeklődik a szövegek iránt, Gege néven rapperként már több lemeze is megjelent. Legutóbbi albuma a lofi hiphop beatekkel és trap elemekkel teletűzdelt Út, melyben a korábbiakhoz képest egy merengősebb irányt képvisel. Következő nagylemeze a Universal gondozásában jelenik meg 2021 júniusában.

Vitáris Iván

Artisjus junior díjas dalszerző, énekes. Az Ivan & The Parazol budapesti rockzenekar alapító frontembere. Zenekarával világszerte turnéztak, Magyarországon pedig állandó szereplői a klub- és fesztivál életnek. Eddig 4 nagylemezt jelentettek meg, 2013-ban MTV EMA díjat, és számos Fonogram jelölést kaptak. A zene mellett formatervező mérnökként is tevékenykedik.

Krúbi

Horváth Krisztián, azaz Krúbi kétszeres Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, dalszövegíró. Kezdetben metál stílusban tevékenykedett, a Pregnant Whale Pain nevű zenekarban énekelt. Rap karrierjét 2017-ben kezdte, első publikus rap dala a Nehézlábérzés, amit több, mint 8 millióan láttak a YouTube-on. Két stúdióalbuma és egy középlemze jelent meg eddig az Universal Music kiadásában. Az összes hazai közepes- és nagyfesztiválon rendszeres fellépő. Zenéjében fontos az aktuálpolitikai, közéleti reflexió.

Lukács Peta

Lukács Peta a Bikini, a European Mantra és az Ocean Hills zenekarok gitárosa. Emellett a Kőbányai Zenei Stúdió tanára, dalszerző és hangmérnök. Többezer fellépéssel a háta mögött igazi “koncert-zenésznek” tartja magát, de gitárjátéka és szerzeményei rengeteg lemezen is hallhatóak. Szívéhez legközelebb a rock és a metál különböző stílusai állnak, de rengeteg műfajban dolgozik a jazztől a popzenén át a színházi munkákig.

Egyedi Péter

Dalszerző, gitáros, énekes, basszusgitáros, zenei rendező, fesztiválszervező, az underground zenei színtér aktív résztvevője. Jelenleg Mmamt néven jelentet meg lemezeket. 2007 óta az Óriást vezeti, a Rájátszás tagja, játszott az Isten Háta Mögöttben, az Annabarbiban és az Amber Smith-ben is. A Fishing on Orfű fesztivál kommunikációs vezetője. Zenei rendezőként az alábbi produkciókkal dolgozott együtt: Óriás, Rájátszás, Mmamt, Sorbonne Sexual, Beckek, Háy Come Beck, Long Story Short, Black Mongo.

Jónás Vera

Fonogram- és Artisjus-díjas énekes-dalszerző. A Jónás Vera Experiment produkció volt ázsiai turnén, körbejárta a közép-kelet-európai régiót, miközben itthon többek között a Sziget, VOLT, Művészetek Völgye, Fishing on Orfű, Campus, Örvényeshegy Piknik, Woodstock az Ugaron fesztiválokra kapott meghívást. Vera nevét külföldön is egyre többen ismerik, miután fellépett a Eurosonic 2017-en, illetve a dél-koreai Zandari Festán. Az első lemez (GAME) megjelent Japánban is, ahol turnézott is 2015 tavaszán. Jónás Vera a London Centre of Contemporary Music Schoolban végzett 2012-ben. Beválogatták az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által támogatott OneBeat programba, részt vett egy kéthetes workshopon Floridában, majd turnéztak az Egyesült Államok keleti partvidékén.

Czeglédi Szabolcs

Czeglédi Szabolcs 2019 óta az Akvárium Klub programigazgatója, 2017 óta a Bánkitó Fesztivál zenei programszervezője. Managerként a Galaxisokkal, a Middlemist Red-del és a Platon Karataev-vel dolgozik együtt. 2015-től a Szigetnél és 2017-től a Budapest Promoternél promoter representative-ként dolgozott együtt többek között a Foo Fighters-zel, az Arctic Monkeys-zal, Nick Cave-vel, az Arcade Fire-rel, vagy a Green Day-jel. Czeglédi Szabolcs a Run Over Dogs frontembereként turnézott Amerikában, Japánban és Európában az elmúlt 5 évben és a zenekarral 2021-ben jelentetett meg egy szokatlan, személyes hangvételű nagylemezt.

Bodrogi Bozán András

Bodrogi Bozán András újmédia szakember, digitális-zeneüzlet szakértő, videomarketing és tartalommenedzsment specialista. A digitális zenei éra kezdeteitől a gyakorlatban tanulta és tapasztalta meg az online és mobil zeneértékesítés, az új formátumok és a zenefogyasztás változásait. A Majdnem Híres Rocksuli oktatójaként a Digitális Zeneüzlet A-tól Z-ig évente elindított kurzusát vezeti. Jelenleg egy angol, a The state51 Conspiracy nevű zenei-tech, kiadó és terjesztőcég jogmenedzsment csapatát vezeti, továbbá mentorként vesz részt a JUMP – European Music Market Accelerator programban, ahol zeneipari start-up-ok fejlődését segíti tapasztalataival. Előadóként számtalan hazai és európai zeneipari konferencián, egyetemeken, és oktatási programokban ad elő, vesz részt.

Csorba Lóránt "Lóci"

Fonogram-díjas zeneszerző-előadó. A Nagy-Szín-Padot 2017-ben megnyerő Lóci játszik frontembere, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, a Rossz versek és a Seveled c. filmek zeneszerzője. Portugál- és filmelmélet szakon végzett bölcsész, egy szál gitáros előadóként kezdte zenei pályafutását, majd 2014-ben alapította meg saját együttesét Lóci játszik néven.

Kozma Kata

Kozma Kata Budapesten született Artijus Junior Díjas dalszerző-producer. Egyetemi tanulmányait a bostoni Berklee College of Music-on végezte jazz zongora szakon. Kata “You & I” c. dala az elektronikus zene egyik legismertebb alakjával Flux Pavilionnal 2020 szeptemberében jelent meg, ami az USA-ban, valamint Európa-szerte kimagaslóan pozitív kritikát kapott, és jelenleg közel 1.5 millió lejátszásnál tart Spotify-on. Katát a nemzetközi sajtóban korának egyik “legizgalmasabb dalszerzőjeként" említik.

Fodor Máriusz

14 éves kora óta foglalkozik zeneszerzéssel, hangszereléssel, 15 éve a reklámiparban tevékenykedik, mint alkalmazott zeneszerző. Több mint ezer reklámkampánynak írt már zenét, állandó partnerei között vannak a McDonalds, Coca-Cola, Erste, Borsodi, Pöttyös, Telekom, Vodafone, MOL, Spar és még sokan mások. Egy éve Kamau Makumival megalapították a Banana Records kiadót, ami a Universal Music Hungary égisze alatt keresi és gondozza a feltörekvő tehetségeket. Jelenleg egy saját elektronikus zenei projekten dolgozik, a Superflake-en, melynek első lemeze 2021-ben jelenik meg.

Hujber Szabolcs

Hujber Szabolcs Artisjus-díjas dalszövegíró, többek között a 2020-as év slágerének, a Mostantólnak szövegírója. Írás közben fontosnak tartja a prozódia minél szervesebb megvalósulását, gyakran alkalmaz természeti képeket, amelyek a populáris szövegek költészethez való közeledését teszik lehetővé. Mindezek jellemzik például a Margaret Islandnek, Zsédának vagy a Magashegyi Undergroundnak írt szövegeit. A dalszövegeket tudományosan is vizsgálja, alkalmazott nyelvészetből PhD-fokozatot szerzett. 

Tóth Péter Benjámin

Dr. Tóth Péter Benjamin jogász és PR kommunikációs szakember, az ARTISJUS Üzleti Transzformációs Főosztályának igazgatója. Nevéhez fűződik az Artisjus 2010-ben megkezdődött kommunikációs stratégiája és annak végrehajtása. Rendszeresen tart előadásokat szerzői jogi témában mind jogász, mind művész hallgatóknak. A Dal+Szerző magazin és blog alapítója.

Faltay Csaba

Faltay Csaba zeneszerző, producer, hangmérnök, zenei szakértő. Olyan színpadi művek létrehozásában vett részt, mint Az ember tragédiája (2013), a Csók-Kiss (2013) vagy a Pán Péter (2007), továbbá olyan filmekhez írt zenét, mint a Szürke senkik (2016), a Swing (2014) vagy a Kontakt (2006). Több mint 60 reklámzene szerzője – olyan cégek, mint a Coca Cola, a Telenor, a Vodafone, a Kraft Foods, a McDonald’s, a Nestlé, a Procter and Gamble vagy a MasterCard használták fel a szerzeményeit. Zenei producerként többek közt a Kistehén, az Emil.Rulez és Rémember zenekarok lemezeiért, hangmérnökként a Zuboly és az Amber Smith lemezeiért felelt. Ezek mellett több tucat játék-, dokumentumfilm és TV film zenei szerkesztése és az azokban felhasznált zenék jogainak ügyintézése is a nevéhez fűződik.

Rólunk

Hiszünk a dalszerzőkben, és hisszük, hogy a dalszerzés sikeréhez nélkülözhetetlen, hogy a közép-európai régió tehetséges szerzőit összekössük egymással és a nagyvilággal. Ezért rendezzük meg 2021-ben negyedik alkalommal a DEX Songwriting Expót, ahol az alkotóknak lehetősége nyílik inspirálódni, új ismereteket szerezni és új kapcsolatokat teremteni. 

A jelenlegi járványügyi helyzetet mérlegelve, arra a döntésre jutottunk, hogy a kétnapos DEX Songwriting Expót 2 eseményre bontjuk, május 27-én online, szeptember 16-án pedig az eredeti terveknek megfelelően offline rendezzük meg.

A DEX online az elmúlt évek hagyományos eseményeihez hasonlóan számos lehetőséget kínál az alkotóknak inspirálódni, új ismereteket szerezni és új kapcsolatokat teremteni. Az általános, sokakat érintő témák mellett a programok konkrét, az alkotókat érintő szakmai kérdésekkel foglalkoznak. Szerintünk ott a helyed!

A DEX Dalszerző Expót az Artisjus szervezi

Célunk, hogy elősegítsük a szerzők tudatosabbá válását, lehetőséget teremtsünk a szakmai továbbfejlődésre, közösséget építsünk és segítsük a szakmai műhelyek és alkotó közösségek kialakulását. Az Artisjus számára fontos, hogy a dalszerzők minél tudatosabbak és sikeresebbek legyenek, hiszen így sok zenemű és szerző érdekeit tudjuk hatékonyan képviselni.

Kapcsolat

Általános kérdések, szervezet
expo@artisjus.com

Sajtó, PR
kommunikacio@artisjus.com

Program

9:00
9:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
Online
09:00 – 09:30
Szerzői jogdíj mint bevételi forrás
10:00 – 11:00
Pimp my Profile - Bodrogi Bozán András
11:15 – 12:00
Dalt írni mindenki tud! - Jónás Vera
12:15 – 13:00
A dalszöveg "épülése" a demótól a színpadig - Hujber Szabolcs
13:00 – 14:00
Ebédszünet
14:00 – 14:45
Inspiráció: mítosz vs. valóság - Fodor Máriusz / Czeglédi Szabolcs
15:00 – 15:45
A toplining művészete - Kozma Kata
16:00 – 17:00
Listening session – Csorba Lóránt 'Lóci'
9:00
9:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
Online

09:00

09:30

10:00

11:00

11:15

12:00

12:15

13:00

14:00

14:45

15:00

15:45

16:00

Pimp my Profile - Bodrogi Bozán András

10:00 - 11:00
Online

Dalt írni mindenki tud! - Jónás Vera

11:15 - 12:00
Online

A dalszöveg "épülése" a demótól a színpadig - Hujber Szabolcs

12:15 - 13:00
Online

Ebédszünet

13:00 - 14:00
Online

Inspiráció: mítosz vs. valóság - Fodor Máriusz / Czeglédi Szabolcs

14:00 - 14:45
Online

A toplining művészete - Kozma Kata

15:00 - 15:45
Online

Listening session – Csorba Lóránt 'Lóci'

16:00 - 17:00
Online
Online

Videók

GYIK

DEX 2021 Online

A kétnapos DEX-et a járványhelyzetre tekintettel idén két eseményre bontjuk. Május 27-én online programokkal várunk, szeptember 16 pedig személyesen tartjuk meg a DEX második napját a The Studios A megvásárolt jegyed mindkét eseményre érvényes. A májusi online esemény néhány programját a Facebookon is közvetíteni fogjuk az érdeklődőknek, a workshopokhoz kizárólag jegyvásárlók csatlakozhatnak. 

Amennyiben jeggyel rendelkezel, e-mailben megkapod majd az esemény zártkörű linkjét. A linken keresztül követheted az egész napos online program sorozatot, lehetőséged nyílik aktívabban is részt venni azokon, továbbá csatlakozhatsz a workshopokhoz, listening sessionhöz is. A május 27-ei online napon egyaránt kínálunk ingyenes programokat, amelyek a DEX2021 facebook esemény oldalán lesznek elérhetőek Facebook Live stream-en keresztül, és jegyvásárláshoz kötött, zártkörű workshopokat, előadásokat.

A jeggyel részt vehetsz a DEX2021 Online összes programján, lehetőséged nyílik aktívan kérdezni az előadóktól, továbbá csatlakozhatsz a workshopokhoz, listening sessionhöz is. Továbbá időben bebiztosítod a helyed a DEX Songwriting Expo szeptember 16-i eseményre is.

Amennyiben rendelkezel már belépőjeggyel, a vásárláskor megadott e-mail címedre küldünk értesítést a rendezvénnyel kapcsolatos fejleményekről. FIGYELEM - itt csak a belépőjegyekkel illetve a rendezvény megtartásával kapcsolatos információkat, változásokat kapod meg - a programokról, napi aktuálitásokat követheted facebook és instagram oldalunkon, illetve feliratkozhatsz a DEX hírlevélre is.

Jegyek

A 2 napos jegy érvényes a DEX mindkét eseményére. Azontúl, hogy részt vehetsz az online esemény szakmai workshopjain és nevezheted dalodat a listening session programra, időben bebiztosítod a helyed a szeptember 16-i eseményre is. május 27-e után megváltott jegyeddel hozzáférést biztosítunk részedre az online esemény felvételeihez, így a workshopokat is visszanézheted majd.

Az online eseményre a DEX 2 napos jegy érvényes. Tekintettel a változásokra, meghosszabbítottuk a kedvezményt, így augusztus 15-ig van lehetőséged early bird jegyet vásárolni. A DEX 2 napos jeggyel jogosult vagy a május 27-i összes online eseményre, valamint a DEX2021 szeptember 16-i programok látogatására is. 

A honlapon kattints a “Jegyek” menüpontra, ahol bankkártyával megveheted a belépőd.

Ha nem vettél részt az online napon, de szeretnél jönni a szeptemberi alkalomra, úgyanúgy a 2 napos jeggyel tudsz csatlakozni, mi pedig hozzáférést biztosítunk a májusi programok felvételeihez.

Igen, amennyiben a jegyedet május 27. után vásároltad, kérheted a visszatérítést. Kérésedet az expo@artisjus.com e-mail címre küldd el nekünk legkésőbb szeptember 15-ig.

Igen, ebben az esetben is kérhetsz visszatérítést az online rendezvényt megelőző utolsó napig, május 26-ig. Visszaváltási szándékodat kérjük, hogy az expo@artisjus.com email címen jelezd.

Programok

Nem kell regisztrálni. Ha az ingyenes előadásokon tervezel részt venni, akkor nincs más teendőd, mint a Facebook event oldalunkon követni a közvetítést. A zártkörű programokon történő részvétel jegyvásárláshoz kötött. Az egész napos esemény saját platformon lesz elérhető, melynek linkjét e-mailben küldjük el azok számára, akik váltottak belépőt.

Az összes online program visszanézhető jeggyel rendelkező résztvevők számára.

Az online programok magyar nyelven kerülnek megrendezésre.

szeptember 16

Helyszín

Muzikum
1088 Budapest, Múzeum utca 7.
Phone: +36 20 221 7767
Email: info@muzikum.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Csak a legfontosabb infókat küldjük, évente négyszer!