Johnny K. Palmer (10.19.)

Maria Broberg (11.03)

Diaz (11.23.)

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Magyar Zeneműkiadók Szövetsége (HU): Szüksége van 2022-ben egy szerzőnek zeneműkiadóra?

2022.05.26. @ 13:30 - 14:30

A mai világban, ahol a szerző a jól bevált szolgáltatások és platformok kombinációjával rögzítheti, előállíthatja, terjesztheti és népszerűsítheti műveit, és sok esetben közvetlenül beszedheti ezek ellenértékét, a hagyományos zeneipar által kínált együttműködési ajánlatokra is másként kell tekinteni. Ez a gyorsan növekvő szolgáltatási szektor és az ezeket hasznosító vállalkozások változásra késztetik a kiadókat.

  • Mivel ad többet vagy mást a közös jogkezelés (pl. Artisjus) és az egyedi jogkezelés (zeneműkiadók, publisherek)?
  • Egy magyar zeneműkiadó hogyan segít abban, hogy egy dal sikeres legyen? Milyen feltételeknek kell megfelelni ehhez szerzőként? Esetleg a daloknak is vannak „feltételei”?
  • Szerződhetek úgy is zeneműkiadóval, hogy nincs még befutott slágerem, csak egy tucat demóm a fiókban, esetleg ennek az ideje később jön el?
  • A zeneműkiadó milyen iparági szereplőkkel van kapcsolatban belföldön és külföldön? A hangfelvételkiadók mellett hová tudja még kiajánlani a szerzeményeket (filmekbe, reklámokba, játékokba)? A szerződött szerzőknek milyen nemzetközi lehetőségeket tud biztosítani (pl. részvétel dalszerző táborokban)?
  • A könnyű- és komolyzenei műfajok szerzőinek miben eltérő, amit egy zeneműkiadó nyújtani tud?

A beszélgetés komplex, de különösen fontos témakört jár körbe, amelynek résztvevői Dr. Mózes-Szitha Tünde, a Universal Music Publishing Editio Musica, Stiedl Gusztáv, a Schubert Music Publishing ügyvezető igazgatója, valamint Bella Máté Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, a Dal 2020 nyertesdalának (Mostantól) társ zeneszerzője. A beszélgetést moderálja: Tóth Péter Benjamin (Artisjus).