Johnny K. Palmer (10.19.)

Maria Broberg (11.03)

Diaz (11.23.)

Loading Events

« Összes Events

  • This event has passed.

Zoli Beck (HU): The willingness of telling the truth • Lyric-writing Masterclass

2023.06.08. @ 16:30 - 18:30

The language of this program is Hungarian.

Beck Zoltán a 30Y zenekar Artisjus-díjas énekes-dalszerzője, a ZAJZAJZAJ alkotói közösség, kiadó, és stúdió alapítója és kreatív vezetője, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romológia és Nevelésszociológia Tanszékének adjunktusa, a PTE Zenélő Egyetem szakmai igazgatója, A fentiek mellett számos kreatív-kulturális projekt alapítója, rendszeres pódium előadásokat ír  és játszik a hazai irodalmi-színházi élet neves szereplőivel (Grecsó Krisztián, Háy János, Vecsei H. Miklós, Mucsi Zoltán), Szűcs Krisztiánnal pedig színpadra vitték a Cseh Tamás – Csengey Dénes szerzőpáros meg nem jelent dalait tematizáló Másnap előadást. Rendszeresen publikál irodalmi és tudományos folyóiratokban, kötetekben.

A késődélutáni mesterkurzus során Zoli vezetésével a résztvevők a magyar nyelvű dalszöveg-hagyomány mentén elemeznek, mintázatokat keresnek, gondolkodunk és játszanak. Dallamra szöveg, vagy szövegre dallam? Szöveg és előadás – kinek a hangja, kinek az igazsága? – Fontos kérdések, amelyekre komoly válaszokat kell adni.

Zoli: „Nem arra szerveződünk, hogy dalszöveget írjunk, sokkal inkább arra, hogy a legitim megszólalás pozícióit, feltételeit együtt keressük meg. Ez azt is jelenti, hogy nem zsáner, inkább alkotói attitűd rendezi a gondolkodásunkat: az alternatív alkotói térben játszunk, előzetes állításunk az, hogy az alkotás lényegi mozzanata: az igazmondás akarata.”

Nyiss az új megközelítésmódokra, fejleszd szövegírói kreativitásod! Június 8-án 16.30-tól vár a DEX Songwriting Expo Az igazmondás akarata című mesterkurzusa.

► EXKLUZÍV!

• Haladó” szövegíró vagy, de szívesen veszed az útmutatást – különösen a közös kreatív gondolkodás és a szakmai párbeszéd, személyes iránymutatás mentén? Küldd be a szöveged Beck Zolinak! Beck Zoli exkluzív, limitált férőhelyes DEX műhelymunka-workshopjának középpontjában a szerzők által hozott szövegek állnak: az ezekről való közös diszkusszió a kiindulópont. A workshop keretében a résztvevők írásgyakorlatokat végeznek, szétszedik mások szövegeit is – nem csupán sajátjaikat.

Mi a teendőd? Vásárold meg DEX-jegyedet a 2023. június 8-i napra, majd a jegyvásárlásnál is használt email címedről küldd el már végleges dalszövegedet az expo@artisjus.com címre május 31-ig (a telefonszámodat is írd meg). Tárgy: Jelentkezés Beck Zoltán workshopjára UPDATE: A jelentkezés lezárult!

A beküldött szerzemények alapján Beck Zoltán választja ki a workshop résztvevőit. A workshop a mesterkurzussal azonos napon kerül megrendezésre.

• A DEX-en az Artisjus szerzői kapcsolattartói egyéni jogdíj-tanácsadást is nyújtanak az arra jelentkezőknek. JELENTKEZÉS: https://doodle.com/meeting/participate/id/aAMwoKOa

► PROGRAM:
16:00-16:30 Megnyitó: A SZIR, és ami mögötte van – a Szerzői Információs Rendszer legfontosabb funkciói
16:30- 18:00 Beck Zoli mesterkurzusa
18:00-18:30 Q&A és kötetlen beszélgetés Beck Zolival
A jelentkezés/kiválasztás alapú programokra kora délután kerül sor.

Details

Date:
2023.06.08.
Time:
16:30 - 18:30

Organiser

Zoli Beck (HU)

Other

Nyelv
HU