Johnny K. Palmer (10.19.)

Maria Broberg (11.03)

Diaz (11.23.)

Loading Events

« Összes Events

  • This event has passed.

Diaz (HU): The deadlocks of creativity • Music Production Masterclass

2023.11.23. @ 16:30 - 18:30

This program will be in Hungarian. 

Teljesen természetes dolog, ha producerként vagy szerzőként vannak olyan időszakok, amikor nem vagyunk termékenyek, „beragad a kreativitásunk”. Van, akinél ez gyakrabban –szinte mindig – előjön, de lehet olyan is, hogy bár elkészül a dal, mégsem vagyunk elégedettek, megjelenik a „hiányzik valami” érzés.
Hogyan lehet ezen túllendülni, miként lehet ezeken a kritikus szakaszokon túljutni, és mihez érdemes ilyenkor nyúlni? Ha elakadunk egy sessionben, mi segíthet?
Több megoldás is van. Hagyományosak: pl. üljünk vissza a zongorához, foglalkozzunk külön-külön a dal részeivel, de egészen formabontók is: állíthatunk saját dalszerzésünk, kreativitásunk szolgálatába vásárolt alapokat, loopokat, hangmintákat is! Ezek is adhatnak inspirációt és kihozhatnak belőlünk teljesen új ötleteket, dallamokat – akár a plagizálás veszélye nélkül. De hogyan?
Rengeteg példával, valamint keverési tippekkel és saját sessionök bemutatásával jön Diaz mesterkurzusa november 23-án a DEX Songwriting Expón.
Diaz – bár manapság elsősorban a Wellhello tagjaként ismert – karrierje a zenekarnál jóval korábban kezdődött. Közel 15 éve írja zenéit a hazai hiphop és pop fontos szereplőinek, rengeteg rádióslágerrel tette le a névjegyét a magyar zene asztalára, mielőtt Fluorral megalapította a Wellhellót. Dolgozott többek között Sub Bass Monsterrel, Caramellel, a Follow the Flow-val, a Hősökkel, a Soulwave-vel és a Halott Pénzzel is, de számtalan szerzeménnyel gazdagította A Dal című eurovíziós előválogató műsort is.
► EXKLUZÍV!
Dalaid kompaktak és zeneileg készek, de mégis van egyfajta hiányérzeted? Keresed azt a pluszt, amivel szintet tudnál lépni? Diaz exkluzív workshopja Téged vár!
Küldd el már elkészült dalodat az expo@artisjus.com címre november 19-ig “Jelentkezés Diaz mentoring workshopjára” tárggyal! Amennyiben Diaz úgy érzi, tud szakmai tanácsot adni, akkor együtt keresitek majd a megoldást.
Fontos: A mentoring workshop exkluzív, limitált férőhelyes program, melynek résztvevőit az előadó választja ki a jelentkezők közül. A jelentkezőknek érvényes belépőjeggyel kell rendelkezniük a november 23-i DEX-re. A mentoring workshop a DEX-szel azonos napon kerül megrendezésre.
► PROGRAM:
16:00-16:30 DEX megnyitó előadás
16:30-18:00 Diaz mesterkurzusa
18:00-18:30 Q&A és kötetlen beszélgetés Diazzal
A DEX-en soron kívül, időpontfoglalás nélkül keresheted az Artisjus szerzői kapcsolattartóit kérdéseiddel, ügyintéznivalóiddal.
A DEX-et az Artisjus szervezi. Célunk, hogy támogassuk az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségben – ahogy azt is, hogy a profik tanulhassanak profiktól.

Details

Date:
2023.11.23.
Time:
16:30 - 18:30

Organiser

Diaz (HU)